Nieuwe montuur kiezen

Nadat de juiste glassterkte is bepaald, kunt u een nieuw montuur uitkiezen. Ons assortiment bestaat uit meer dan 400 monturen! Met behulp van persoonlijk advies kijken wij met u mee naar een montuur wat bij u past.

Oud montuur behouden?

Heeft u nog een montuur in goede staat? Dan kunt u ervoor kiezen om nieuwe glazen in uw bestaande montuur te laten zetten. We maken uw glazen pasklaar door ze op maat te slijpen naar de vorm van het montuur.

Waarom bij u thuis?

Wij begrijpen hoe fijn het voor u is om een afspraak thuis te hebben. Onze mobiele meet apparatuur zorgt ervoor dat u de deur niet uit hoeft. We hebben ervaring met mensen met een (ernstig) lichamelijke beperking. Ook wanneer u bedlegerig bent, kunt u bij ons terecht.

Beperking

Wanneer u een ernstige lichamelijke beperking heeft kan het bezoek aan huis veel voor u betekenen. Met mobiele meetapparatuur kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Valpreventie

Slecht zien is een van de oorzaken van vallen op oudere leeftijd. Dit kan leiden tot polsbreuken, heupfracturen of erger. Ook kan dit gevolg hebben dat men niet zelfstandig kan wonen. Een bril dat niet meer geschikt is voor uw ogen kan tot grote risico leiden. Regelmatig controleren van de bril en de ogen door een opticien is daarom belangrijk. Zeker ook op oudere leeftijd.

Bedlegerig

Aanmeten van een bril voor iemand die op bed ligt is ook mogelijk aan de hand van onze mobiele apparatuur en pasbril. Ook als u bedlegerig bent.

Het oudere oog

Onze klanten kunnen aardig op leeftijd zijn en hebben ogen met specifieke eigenschappen. Ogen met staar of ogen die geopereerd zijn aan staar, netvliesproblemen zoals maculadegeneratie (MD) of dubbelzien door afname van de spierkracht. Door onze ruime ervaring hebben wij oplossingen die het gezichtsvermogen vaak alsnog kunnen verbeteren. Het opmeten van de ogen aan huis heeft voordeel dat het zien nauwkeurig afgesteld kan worden op de situatie thuis.

Beeldschermbril

Tegenwoordig brengen we veel tijd door achter een beeldscherm. Onze ogen moeten hard werken om continu te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, computer of televisie. Een verkeerde bril of houding kan ervoor zorgen dat u vermoeide ogen, hoofd-, nekpijn en concentratieverlies kan krijgen. Tijdens een meting bekijken we u werkplek en meten we u ogen. Zo kunnen we een volledige analyse maken van u werkhouding.

Beeldscherm oplossingen

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht, zowel dichtbij als veraf. Maar middellange afstanden (toetsenboord, en beeldscherm) is relatief klein. Hierdoor is een leesbril ook geen ideale oplossing omdat deze alleen op korte afstan van ongeveer 40 centimeter scherp zicht biedt.

Hoyalux iD

Deze glazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en hobby's zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstanden maar bieden een dieper en breder kijkbereik. Hierdoor maakt u minder hoofdbewegingen en kijkt u prettiger met deze glazen.

Hebben uw werknemers last van de volgende klachten?
  • Vermoeide ogen
  • Hoofd-nekpijn
  • Concentratieverlies

De oorzaak is vaak te vinden in een verkeerde werk/zithouding. Bijvoorbeeld door een te grote kijkafstand van het beeldscherm.

U als werkgever kan hierbij helpen! Ik zal met u een geschikt adviespakket maken voor uw werknemers.

Wat mag u van mij verwachten?

Als bedrijfsopticien kom ik bij u langs. Uw werknemers hoeven niet meer naar een optiekzaak maar worden op hun werkplek geadviseerd. Dit advies bestaat uit;

  • Werk/zithouding (kijkhouding/afstand)
  • Visus check
  • Oogmeting

Binnen een uur heeft uw werknemer een advies op maat.
De oplossing is vaak een computerbril. Die helpt de ogen te ondersteunen en voorkomt vermoeide ogen.

Tarieven

Starttarief : 59,00 euro inclusief een oogmeting + onderzoek kijkhouding en kijkafstand op de werkplek.
Voor elke extra oogmeting + onderzoek 20,00 euro per persoon. Excl. btw.
Computerbril enkelvoudig voor één afstand, compleet met kunststof glazen, ontspiegeld en een blauwfilter: 179 euro excl. btw.
Computerbril met Workstyle glazen voor twee of drie afstanden, compleet met ontspiegeling en een blauwfilter: 250 euro excl. btw.
Bij aanschaf van een computerbril wordt de twintig euro van de oogmeting niet in rekening gebracht.